Meet the Lopers – Annemarije Sjoerdsma

annemarije sjoerdsmaAls ik ren, dan keer ik letterlijk verslaving de rug toe. Waar ik naartoe beweeg is vrijheid. Ik voel al na drie kilometer dat er iets los gaat wat vast zat. Dat de gedachten dat ik iéts móet nú!, verdampen. Samengebalde energie komt vrij. En dan geef ik mijzelf een schouderklop omdat ik de goede beslissing heb genomen, mijn loopschoenen aan te doen en de deur uit te gaan.

Ik hoef geen marathon te lopen, mijn streven is 10 km

In mijn eentje kan ik het niet klaren. Dan houd ik me niet altijd aan afspraken met mijzelf. Gooi ik het op een akkoordje met saboterende stemmetjes. Vandaar dat de Socialrun een hele mooie ervaring was voor mij.  Je werkt samen ergens naartoe. Ik laat een groep niet in de steek, dus ik houd vol met oefenen. En als je dan samen loopt, versterk je elkaars energie. Het was machtig.

Nu loop ik de marathon in estafettevorm. Ik ga voor elkaar aftikken

Er is iemand voor mij en iemand na mij en we horen bij elkaar. We moedigen elkaar aan en zien elkaar bij de finish.

Ook het loskomen van verslavingen kreeg ik niet alleen voor elkaar, daar had ik groepen gelijkgestemden voor nodig. Wat ben ik er gelukkig mee dat ik nu voor gezond kies, en dat ik kan aanhaken bij mensen die datzelfde verlangen hebben naar samen in beweging blijven.


Annemarije Sjoerdsma

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *