Meet the Lopers – Goof Lindijers

goof lindijerMijn kleur is geel. Ik begon mijn leven als estafetteloper in het gele shirt van Team Amazing. Voor de RopaRun haalden wij veel geld op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en ik merkte hoe geweldig het was om met een team van Parijs of Hamburg naar Rotterdam te lopen. Spanningen, pijntjes, maar vooral heel veel saamhorigheid. Na drie keer was het wel even genoeg, vooral omdat je bijna het hele jaar bezig was om geld op te halen.

Toen kwam ik in 2017 op het spoor van de Socialrun

Hetzelfde idee, maar dan een rondje door Nederland en een ander doel, namelijk psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Zelf niet psychisch kwetsbaar (maar ik vind me zeker niet “normaal”) voelde ik me zeer bij de psychisch kwetsbaren betrokken. Het lukte me niet om een team bij mijn werkgever ProRail rond te krijgen, de sponsoring ging te moeizaam, maar ik kon mee als gastloper met een militair team. En het was fantastisch.

Vervolgens werd ik ambassadeur bij Samen Sterk zonder Stigma en leerde ik nog meer hoeveel prachtige mensen daar rond lopen. In 2018 liep ik toch nog een keer de RopaRun, als reserveloper was ik toch nodig, en ook de Socialrun in het team van MIND/Samen Sterk. En nu alweer de volgende uitdaging: de Heuvelland marathon. Om het extra spannend te maken was ik de hele maand december geblesseerd en heb ik slechts 2 ½ maand om me voor te bereiden.

Maar: meedoen is winnen en finishen is het doel.


Goof Lindijer

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *