Meet the Lopers – Quiryn Springeling

quirynVroeger bij mijn opa en oma hing aan de binnenzijde van de voordeur een citaat van Simon Carmiggelt: ‘Ooit een normaal mens ontmoet? En …, beviel ‘t?!’.
Telkens wanneer ik bij hen op bezoek was geweest en weer de weide wereld in trok, viel mijn oog op dit citaat en liet ik mijn gedachten daar even over gaan.

Anno 2019 denk ik nog regelmatig aan dit citaat en merk ik dat het nog altijd meer vragen dan antwoorden bij mij oproept

Hoe ziet een normaal mens er uit? Hoe gedraagt hij/zij zich? wanneer ben je als mens de fictieve grens van het normale gepasseerd? …
Wanneer ik op internet naar een definitie zoek lees ik:

Normaal is datgene wat door de meeste mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen. Het wijkt niet af van de gangbare praktijk, ofwel iets verloopt volgens de regel. Wat precies als normaal wordt gedefinieerd hangt dus af van de omstandigheden en is vaak cultuurgebonden.’

Nou ben ik zelf niet zo van de hokjes en vooroordelen

Ik gun iedereen een fijn leven in een veilige maatschappij, waarin je kan zijn wie je bent. Ik gun iedereen hulp en steun wanneer dat nodig is, opdat ieder zich kan ontplooien en kan meedoen in de maatschappij.

We zijn niet allemaal gelijk. Met elkaar zijn we enorm kleurrijk en divers en daar zouden we met z’n allen heel trots op moeten zijn.

‘Ooit een normaal mens ontmoet?’

Als de meeste mensen accepteren dat we allemaal op onze eigen manier uniek zijn, dan zijn we allemaal normaal en is stigmatiseren iets wat tot het verleden behoort.

Wedden dat het ons gaat bevallen!

Ik doe met heel veel plezier samen met mijn teammatties in het #geefonskleur-team mee aan de Heuvelland Marathon: #meedoeniswinnen!


Quiryn Springeling

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *