Meet the Lopers – Ramses Groot

ramses grootIk ben vier jaar geleden in contact gekomen met de Socialrun toen ik stage liep en een jongen met wie ik mocht werken me vroeg: “Wordt er nog iets gedaan met de Socialrun dit jaar?” Na onderzoek bleek dat niet het geval en na een duwtje van Michel (coördinator zorg op de locatie) die de eerste editie binnen Lister heeft georganiseerd, belde ik met Frank.

Frank nodigde me uit voor de teamleiders bijeenkomst die dezelfde avond was en met frisse tegenzin ben ik erheen gegaan, niet wetende wat me te wachten stond….

Want wat had ik daar te zoeken als autistische stagiair die net een half jaar in de zorg werkt, niets met plannen en organiseren heeft en bijna niemand binnen de organisatie kent?

Maar aldaar raakte ik geïnspireerd door het verhaal van Carlijn,  die elk jaar weer kracht haalt uit dit unieke evenement. Ik was om, ging ervoor en binnen een paar maanden had ik een team van 30 mensen bij elkaar!

Ik ontdekte dat je door samen te werken meer voor elkaar kan krijgen dan je ooit had gedacht en heb ongelofelijk mooie dingen mogen meemaken in de afgelopen 3 jaren dat ik Socialrun team Lister mocht organiseren.

Ik heb mijn toekomstige vrouw bij een van onze klussen als klussenteam Lister mogen ontmoeten, mocht vele mooie mensen in mijn team mee laten doen, mocht het verhaal op allerlei plekken vertellen, kreeg de Paul de Zwart penning, mocht de AutismeExperience steunen, ben bij de Socialrun Boekarest geweest en heb Stefan naar Nederland mogen halen om mee te doen aan de Socialrun en kennis te laten maken met peers.

Ik had nooit durven dromen dat ik dit zou kunnen maar ik heb het gedaan door in het diepe te springen

En ook met deze marathon spring ik weer in het diepe want ik heb nog nóóit een marathon gelopen, mijn voorbereiding was niet echt professioneel of gestructureerd en ik ben benieuwd of mijn lijf het trekt. Maar toch ga ik het aan omdat dat mijn manier is en deze manier mijn leven de afgelopen jaren zo veel kleur heeft gegeven. Ik hoop dat ik anderen door ze misschien een beetje te inspireren en motiveren dezelfde kleur en mooie ervaringen kan geven want ik gun het iedereen van harte!


Ramses Groot

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *