Meet the Lopers – Reiny van Silfhout

reinyIk houd van kleur. Draag graag kleurige kleding, houd van bloemen en wil graag kleur brengen. Een eerdere poging om mij voor te stellen strandde omdat ik mij eigenlijk behoorlijk zwart voelde. Zelf loop ik regelmatig tegen mijn eigen psychische kwetsbaarheid aan, persoonlijkheidsproblematiek. Wat een rot woord is dat eigenlijk.

Alsof ik als persoon een probleem ben. Gelukkig weet ik dat dat niet zo is

Ik heb veel lieve mensen om mij heen en weet ook dat ik gewaardeerd word om wie ik ben

Dat ik wat meer hobbel en bobbel hoort daarbij. Veerkracht zat!

In december heb ik in overleg met mijn werkgever besloten om mijn baan te beëindigen en mij toe te gaan leggen op mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding SPH. Dat was na een periode dat ik behoorlijk onder spanning heb gewerkt en gestudeerd. Het oppakken van mijn afstudeeronderzoek in januari en februari verliep dus ook niet soepel. Mijn lijf zat en zit ook behoorlijk ik vast in schouders en nek. Hardlopen is nog steeds pijnlijk. Kon pas half februari besluiten om wat meer ruimte te maken voor mezelf.

Het is voor mij een spannende periode omdat ik niet weet waar ik uit ga komen

Ik loop mee omdat ik los wil komen en ruimte wil maken voor mijn eigen kwetsbaarheid en de kwetsbaarheid van anderen. Bewegen buiten brengt mij in contact met mijn vitaliteit en geeft rust in mijn hoofd. Hoewel ik maar een deel van de groep ken, hebben we elkaar in de Whatsapp groep al leren kennen en elkaar gesteund. Er is ook veel humor en ik kijk uit naar de vlaai na afloop 🙂

Het afgelopen jaar heb ik al meegelopen met de Socialrun en heb toen ervaren hoe fijn het is om als team elkaar te leren kennen los van alle maatschappelijke rollen en samen een route af te leggen. Ik doe nu mee met de estafetteploeg en hoef ‘maar’ 5 kilometer. Die zit nu nog niet in de benen, maar ik loop op karakter en met de aanmoedigingen van mijn teamgenoten ga ik het zeker halen (desnoods wandelend)!

Alles is goed!

(PS En ja, ik vind het spannend dit op internet te zetten en te delen)


Reiny van Silfhout

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *