Meet the Lopers – Said Kadrouch

saidIk ben met hardlopen begonnen na jaren van depressie en een paar psychotische periodes. Dat was een periode van bijna tien jaar vol angst en twijfel. Ik raakte er steeds meer van overtuigd, dat dit het was en dat er niets aan te doen was. In 2010, na mijn derde (en laatste) opname in drie jaar, ben ik op aanraden van een verpleegster gaan rennen. Na een wat stroef begin, was ik toch snel verkocht.

Ik had eindelijk iets gevonden, wat me energie en kracht gaf

En het was een boost voor mijn zelfvertrouwen. Hier kon wat mij betreft geen enkel medicijn tegenop. Ik sloot me aan bij een hardloopvereniging en ging meedoen aan wedstrijden. Een grote mijlpaal was het lopen van een marathon. Ik heb er inmiddels vier gelopen.

Afgelopen jaar heb ik met team Lister voor het eerst meegedaan aan de Socialrun. Hier kon ik twee vliegen in een klap slaan: doen wat ik leuk vind – rennen! – en aandacht vragen voor het stigma rondom psychische aandoeningen.

Het verbaast me nog steeds

Dat er vaak met veel geheimzinnigheid, vooroordelen en gebrek aan kennis wordt gesproken als het gaat over mensen met psychische kwetsbaarheden. De heuvelland marathon van 17 maart is voor mij het startsein richting mijn tweede Socialrun, want natuurlijk doe ik dan weer mee!


Said Kadrouch

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *