Meet the Lopers – Toon van Meel

toon van meelIk heb in 2015 meegedaan aan de Socialrun met het team van Emergis en in 2016 heb ik meegedaan met team MIND. Ik loop voor mijn dochter die veel te maken heeft met stigmatisering. Ze is transgender en zoals veel mensen in vergelijkbare positie heeft ze te kampen met depressies. Twee keer is ze ernstig suïcidaal geweest, afgelopen januari nog. Mede dankzij intensieve thuiszorg gaat het nu gelukkig weer minder slecht.

Ik loop om af en toe mijn hoofd leeg te maken

Ik loop omdat ik fantaseer dat als ik dat doe het goed komt met haar. Ik loop om aandacht te vragen voor anti-stigmatisering, voor mijn dochter en alle andere mensen die te maken krijgen met stigma. Ik heb direct toen ze ons vier jaar geleden vertelde dat ze transgender is mijn dochter gezegd dat ik achter haar stond, dat als ze het wilde ik naast haar zou staan en als het nodig was zou ik voor haar gaan staan. Dit laatste is helaas vaker nodig geweest dan ik had gehoopt.

Dat zou niet nodig moeten zijn, dat zou echt niet nodig mogen zijn!

Ik ben heel blij dat ik snel heb gereageerd op de oproep van Frank (Bonekamp) om deel te nemen aan de Heuvelland marathon. Ik ontleen heel veel kracht, steun en troost aan de WhatsApp groep en kijk er echt naar uit om straks samen te lopen.


Toon van Meel

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *