Meet the Lopers – Willem van Duivenboden

willem van duivenbodenVijf jaar geleden heb ik het hardlopen na jaren weer opgepakt. Ik kon het nog geen twee kilometer achter elkaar volhouden. Drie jaar later en 25 kilo lichter liep ik mijn eerste halve marathon en heb ik me  voorgenomen om voor mijn vijftigste een marathon te lopen. Vorig jaar werd ik door Quiryn gevraagd om samen met hem een marathon te lopen.

Zonder ook maar na te denken “ja” geroepen, op mijn 47ste gaat het dan eindelijk gebeuren

Helaas heb ik geen atletische bouw en wordt ik gehinderd door meerdere lichamelijke ongemakken. Mijn voorbereiding is daardoor dramatisch. Het zal neerkomen op wilskracht. Het is daarom ook een heerlijk gevoel om deel uit te mogen maken van deze groep. Ondanks dat het allemaal onbekenden voor mij zijn, voel je de steun en de motivatie.

Ondanks dat ik toevallig bij ‘Geef Ons Kleur” betrokken ben geraakt, deel ik het streven om de problematiek rond psychische klachten bespreekbaar te maken

Zelf heb ik geen noemenswaardige psychische klachten maar ik heb het veelvuldig van heel dichtbij meegemaakt. De taboesfeer, de reacties van vrienden en familie, problemen met betrekking tot werk en collega’s…. Onbegrip en onmacht. Het streven om het in de openheid te trekken ondersteun ik van harte.


Willem van Duivenboden

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *