Meet the Ondersteuning – Nienke Bouwman

nienke bouwmanIk heb het al vaak geprobeerd, hardlopen. En het lukt me ook wel, 5, 6, 7 km, hooguit 8. Daar werk ik dan maanden naar toe, houd dat een paar maanden vol en dan stopt het weer.

En toch is hardlopen een constante factor in mijn leven, ik zit namelijk in de organisatie van de Socialrun

Dertien jaar heb ik als verpleegkundige in de GGZ gewerkt. Waar ik begon als een volgzame verpleegkundige, veranderde ik in de loop van de jaren naar een vooruitstrevende verpleegkundige die geheel eigen ideeën had en die ook direct uitvoerde, toestemming of niet. En dat werd me door mijn collega’s en leidinggevende niet altijd in dank afgenomen.

Na twee keer samen met cliënten en mijn gezin een bezoek te hebben gebracht aan het Te Gek!? Festival, ontmoette ik eind 2016 de man achter de Socialrun, Frank. Niet lang daarna startte ik als vrijwilliger voor de Socialrun.
Een half jaar later heb ik mijn baan als verpleegkundige opgezegd en ben ik in het ‘diepe’ gesprongen om vol voor de Socialrun te gaan.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode ben ik heftig gepest en heb ik moeten ervaren hoe het is om ‘niet mee te mogen doen’

De missie van de Socialrun, een inclusieve samenleving, waarin alle mensen worden geaccepteerd in hun mogelijkheden en kwetsbaarheden, zat altijd al in mijn bloed en heeft door de Socialrun de ruimte gekregen om volledig te kunnen en mogen leven.

En de marathon van Vaals naar Maastricht?
Die loop ik dus niet, maar ik doe wel mee, want waar ik wat betreft hardlopen wat kilometers laat liggen pak ik ze qua organisatie weer op. Ieder zijn rol!

Want kleur geven zal ik!

Ik trek alles uit de kast (en uit de kast van anderen) van begin tot het eind en vooral ook onderweg om onze lopers te steunen en te supporten.
Meedoen is winnen, ook voor mij.


Nienke Bouwman

Bekijk alle lopers

  1. Geef ons kleur!

    Psychische klachten zijn nooit zwart-wit. Help ons kleur te geven aan het gesprek over psychisch lijden door onze missie #meedoeniswinnen te ondersteunen. Wij lopen er op 17 maart met 17 lopers de Heuvelland Marathon voor!
    €345 gedoneerd

1 thought on “Meet the Ondersteuning – Nienke Bouwman

  1. Lous Beantwoorden

    Wat ben ik toch elke keer weer trots op jou, trots dat ik je een vriendin mag noemen en trots op wie jij bent in alle facetten. Be you! Stay you! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *